Látványos megújulás

Bemutatkozott az új, harmadik generációs Isuzu D-Max pickup. Habár külső és belső megjelenésében igyekszik követni az életstílus-autót kereső ügyfelek igényeit, megtartotta sokoldalúságát, praktikusságát és remélhetőleg a megbízhatóságát, illetve strapabírását is.

Közel húsz éve öregbíti az autógyártással több mint száz éve foglalkozó Isuzu hírnevét világszerte a D-Max pickup. Ez a platós, terepes kishaszonjármű mindig is sokoldalúságával és strapabírásával tűnt ki, így inkább a munkaeszközt keresők választották, nem pedig a divatos szabadidő-autóra vágyók. Ezt az oldalát a harmadik generáció megalkotásakor is igyekeztek megőrizni a fejlesztők.

Minden célra

Továbbra is háromféle fülkével készül a D-Max, kétüléses Single Cab, kettő plusz kettő üléses Space Cab és ötszemélyes Double Cab szerepel a választékban. Az Isuzu ezenkívül felépítményezhető fülke-alvázat és mindhárom fülkéhez billenőplatót is kínál. Egyébként a rövidfülke mögé 2,31, a duplafülke mögé pedig 1,55 méter belső hosszúságú plató kerül. A kétszemélyes modell hasznos teherbírása 1216, míg az ötszemélyesé 1001 kilogramm kereken három tonna legnagyobb megengedett össztömeg mellett, és az összkerékhajtású kivitelek 3,5 tonnát is vontathatnak. Ráadásul ezt vontatmánystabilizáló is segíti. A terepezést a nagy terepszögek és a hétszáz milliméteres gázlómélység mellett visszagurulás-gátló és lejtmeneti sebességszabályzó is támogatja.

Korszerű hajtás

Az európai piacra egy négyhengeres, 1,9 literes, változó geometriájú turbófeltöltővel ellátott, Euro 6b minősítésű dízelmotorral érkezik az új D-Max, amelynek legnagyobb teljesítménye 163 lóerő, maximális nyomatéka pedig 360 newtonméter. A duplafülkés változat NEFZ-szabvány szerinti vegyes ciklusú üzemanyag-fogyasztása a hatfokozatú kézi váltóval 7,0, míg a szintén hatfokozatú automatikussal 7,8 liter száz kilométerenként. Így az Isuzu D-Max idén is elnyerte a Green Light Truck (Zöld Kistehergépkocsi) díjat. A terepfokozat áttétele 2,48.

Teljes kényelemben

Munkaautós jellegek ide vagy oda, ma már elengedhetetlen egy pickup sikeréhez, hogy az igényesebb ügyfelek kellően teletömhessék kényelmi és biztonsági extrákkal. Jól tudják ezt az Isuzu szakemberei is. Ezért az új D-Max kínálatában többek között LED-es nappali menetvilágítás, a platóajtó kilincse mellett elhelyezett tolatássegítő kamera, hat légzsák, bőrbevonatú kormánykerék, Bluetooth-os telefontársítás, sebességtartó automatika, korszerű információs és szórakoztatórendszer, áll helyzeti fűtés, bőrkárpitozás, ülésfűtés, automatikus légkondicionáló és kulcs nélküli motorindítás is szerepel. Ezenkívül olyan gyári tartozékok is rendelhetők, mint a különféle platófedelek és platóbélések, polcok és kihúzható padló a platóra, kerékpártartó, bukócső, oldalsó fellépők, alsó védőlemezek, valamint többféle vonóhorog és keréktárcsák. Így a D-Max valóban nagymértékben az adott felhasználási terület igényeire szabható. És ez az igény most már akár a látványos megjelenés is lehet.